Wednesday, 15 February 2012

Relaxed Time @ Grand Lexis PD


assalamualaikum...
hey peeps..
woahh..lame gile babeng i xhapdet belog kan...
bizi cket..plus tak sehat minus malas nak tekan keyboard nie merepek pepanjang..hee..

sebenarnye dah lame nak hapdet pasal i pegi PD cuti Maulidur Rasul and Wesak Day ritu..

oke, malas nak bebel bebanyak..i nak tunjuk gamba je neh..

*nombor bilek kiteorang
*view dekat luar bilek

*view untuk ke bilek


*best moment boleh tgk sunset and sunrise



nape gambar i takde? sebab i yang jadik photographer nye...plus takde orang pon yang nak amek gamba i...*sedeh* wuuuu =,=''

p/s : i ikot family trip kakak  and abang ipar..sendiri nak pegi tak mampu lagi oke..
Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Wednesday, 8 February 2012

#2 Spontaneous Thursday




When nothing goes RIGHT ,

go LEFT !



Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Tuesday, 7 February 2012

#2 Wordless Wednesday : Mata Saya Besar !



Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Wednesday, 1 February 2012

#1 Spontaneous Thursday


kalau la time dilamun cinta tu ada trafic light,
mesti kita boleh tau adakah kita perlu :
TERUSKAN,  PERLAHANKAN atau  BERHENTI !
 

Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Tuesday, 31 January 2012

#1 Wordless Wednesday : Me-Patrick, You-Spongebob !








Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

February, Please be Nice to Me !


assalamualaikum...
hye geng !
pejam celik pejam celik, dah masok bulan kedua tahun 2012 kan..
rase macam kejap aje!
oke, Januari musim mengangur plus jadi bibik di rumah sendiri..
harapnye lepas nie dah boleh stat keje lah..dah lame sangat otak nie tak terai benda baru...dah naik beku tak cair cair tepu dah !
kepada sesiapa yang berkenaan, cecepat lah panggil i keje sebelom i merajok pegi bom apply tempat lain..dah penat tunggu dah nie...

*besok KL cuti. harap harap luse doang call lah..

take care !
Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Saturday, 28 January 2012

perghh! skirt pendek tuu....


assalamualaikum...
hye geng!
sempena weekend nie siang tadi i pegi lah window shopping dekat One Utama..
dah lame xpegi OU sesat  lupe dah kedai2 dea dekat mane...hee
jalan punye jalan, tetibe lapo la pulok...then g carik mekdi...
mase otw ke mekdi tu bukan nak cite la kan, macam2 jenis org i jumpe..al maklum lah, kan cuti weekend plus rayer cina tak habes lagi...
i xkesah pon sebenarnye sape i jumpe n how they dressed up..itu hak masing2 right!
but...i terrkeliru dengan ahkak sorang ni...oke, dea lawa dengan pakai dress and mini skirt dea tu plus jalan dengan boipreng dea *i thought* and i takde masalah pon tentang tu..

yang buat i tertarek dengan dea is bile mane dea jalan di tarek2 nye sekali skirt dea yg pendek tu...im just wondering la kan, ape motif dea mini skirt then tarek2 kebawah bile jalan...
pada i, kalau taknak nampak peha and betis yg chantek tuh tak payah la pakai mini skirt right?

bukan nak kata la, tapi sungguh pelik dan nampak tidak cerdik bile anda *pakai mini skirt tapi dalam mase yg same nak tutop peha a.k.a tarek2 skirt tu kebawah* melakukan sedemikian wahai cik kak~!
macam2 lah ragam manusia nie...

take care!
Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Friday, 27 January 2012

Barbeque di Cuti Hari Rayer Cina


assalamualaikum...
hye gengs!
penah buat bbq dekat pantai sungai tak? oke, i dah buat dah cuti CNY ritu..syiok habes habaq hang..sile denki oke! keh keh keh ;p
actually i ikot reunion yg kekawan mase form 3 SMK i dulu..
memandangkan sume cuti then we've decided to buat bbq and sebabkan semua jaoh dari pantai dan dekat dgn sungai so kami putuskan utk ber-BBQ dekat sungai kampong kite org..






air sungai yg sejok sedap di buat mandi manda...tapi i tak mandi pong..malas nak tukar plus tak bawak baju spare..haha..tp rugi woo..




best pulak jumpe kekawan lame..mish all of them~!
lame tak jumpe masing2 sume dah laen..makin chantek and ensem2 sumenye...
kawan i cakap i je kut yang tak berubah and tetap maintain..wuwuwu..



kawan : sue! kau nie bila nye nak besar? kecit je dari dulu.. 
kite : alaa..aku da makan banyak la, taknak besa2 jugak nak wat cane..wuwuwu 
kawan laki : kalau kau makan banyak pastu kau membuang memang tak kan besa2 laa..hahaa  
kawan : takpe, kecit2 pong comey..  
kite : bhahaha *hanye mampu gelak*



i dah memang kecit dari dulu..dah makan banyak2 pon still camtu jek..wuwuwuu..
sesape ade tips utk i besakan badan secara efektif tak? ;p

take care!
Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Wednesday, 18 January 2012

PMS sebab gaduh-gaduh sayang!


assalamualaikum..
hye geng..
actually mood i xbape bagos untuk hari nie *moody sebab period symptom* and bcoz of this i da perang dunia gaduh dengan incek boipreng tp naseb baik la gaduh-gaduh manje aje...
to incek boipreng, maap bebanyak la yerr...

ok, here i ade symptoms penyaket pompuan (pms) untuk share ngn awak sume..so pada org2 yg sekeliling gurls yg bakal peyed tu plez take note ok dearie !

1. Perut kembung
2. Sakit pada sendi dan otot
3. Sakit kepala dan cepat lelah
4. Berat badan bertambah kerana retensi cairan
5. Payudara terasa keras dan kadang disertai rasa gatal
6. Sering mengalami kecemasan
7. Mudah marah, suka menangis tiba-tiba, dan mudah tersinggung
8. Insomnia (penyaket payah nak tidur)
9. Mengalami perubahan pada selera makan

oke, kenape i bold kan no 7?
sebabnye yg nie sgt2 penting untuk org yg berada di sekeliling pompuan yg peyed nie..
so, sendiri mau ingat lah ye kekawan!

take care!
Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Sunday, 15 January 2012

coklat membahayakan. awas !


assalamualaikum...
hye geng..
woah ! tgk tajuk cam menakotkan je kan...padahal yang hadoo !
maap le yer kekawan, saje gimik lebih..mane tahu traffic up lepas buat tajuk mengejutkan camnie..
hik hik hik...

oke, sbenarnye nk bgtaw yg i ade beli losyen terbaru dari VASELINE *saje promot* name lotion neh Cocoa Glow Body Lotion


 
*ini lah dea rupa losyen tuh*

bau dea ya ampun...tergoda i beb..mcm bau coklat betol, kalah bau coklat cadbury yg sedap tuh..
pulak tu cepat meresap..bau dea tahan agak lame jugak la...
so, why not korang grab n terai by ur own..

take care !

p/s : lotion nie ade 3 jenis semuanye..kalau tak silap i la kan ade cocoa, soya and aloe vera..cuba lah !



Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

Thursday, 12 January 2012

created!


assalamualaikum...
apa khabar?
lamenye tak aktif belog...geng, for your info dulu i ada belog tp i da delete sbb xsmpat blogie bcoz bizi dengan kolej and kerja....but now, i rase nak ade belog balek...
then, this it...i've created this new blog~!
it's wonderfull to have this new belog plus mau cantek kan lagi cket blog i nie..
belog cantek baru idea mari and rase selalu nk hapdet rite? *teheee*
see you soon geng..
take care!
Feel Free to Press Share and Like Buttons. THANKS !

COPYRIGHT@ALL RIGHT RESERVED BY SUEGADIS